ranking reglement


Reglement ranking BDC :

De bedoeling van de ranking ingericht door BDC is tweeledig :

  1. Een selectie maken voor deelname aan het vierlandentornooi
    2. met de inkomsten van deze tornooien de kosten hier uit voort vloeiend te kunnen dekken.

Er wordt bij de heren gespeeld in twee categorieën : Heren A en Heren B. Enkel de heren spelend in de categorie A komen in aanmerking voor een selectie voor het vierlandentornooi. Voor de Heren B zal iets afzonderlijks voorzien worden. (eventueel oefeninterland). Dit zal ook voor de G-darts het geval zijn.

Bij de dames en de jeugd wordt telkens in een categorie gespeeld.

 

Kledingvoorschriften :

Op de rankingtornooien zijn geen kledingvoorschriften van toepassing. Mogen we wel vragen om nette kledij te dragen aangezien er steeds een fotoreportage zal gemaakt worden.

 

TORNOOIEN :

Alle reeksen worden in poule’s gespeeld. Een poule zal uit maximum 4 en minimum 3 spelers bestaan. Enige uitzondering hierop is als er slechts 5 spelers van een bepaalde categorie zouden inschrijven.  Dit kan vrijlotingen tot gevolg hebben in de nadien gespeelde A en B ronde. Er wordt naar de bull gegooid om te zien wie mag beginnen. Rode of groene bull wordt verwijderd voor de andere speler gooit. De winnaar start de oneven legs, de andere speler de even legs. Schrijvers worden aangeduid. Spelers die niet schrijven zullen geen punten ontvangen of prijzengeld. Tevens worden ze uit het tornooi gehaald. Zij zullen tevens het eerst volgende tornooi dat ze aanwezig zijn, als schrijver aangeduid worden. Men is vrij een vervangende schrijver te zoeken. Men blijft echter zelf verantwoordelijk om te zien dat de wedstrijd geschreven wordt. Wanneer de vervanger moet gaan spelen, is de aangeduide speler verantwoordelijk voor overname. Indien dit niet wordt gedaan wordt dit gelijk gesteld met een weigering om te schrijven.

In de poules speelt men best of 5 (enige uitzondering hierbij is een poule van 5 bij de jeugd waar men dan best of 3 zal spelen). Na het spelen van de poules zal er een rangschikking per poule gemaakt worden op volgende basis: aantal gewonnen wedstrijden, legsaldo, resultaat onderling en gewonnen legs. Is dit volledig gelijk zal er een shoot-out volgen tussen de spelers. Deze bestaat uit 9 darts waarbij de hoogste score wint. Bij gelijke stand zal dit herhaald worden tot er een winnaar is. De eerste twee van de poule gaan naar de a-ronde, de overige naar de B-ronde. (Bij een poule van 5 zal er een kruisfinale gespeeld worden waarbij de nummers 1 en 4 en de nummers 2 en 3 tegen elkaar uitkomen. Hieruit komt vervolgens de finale.)

Voor de A en B ronde gelden volgende regels :

Heren A :

A-ronde : Best of 7 tot de kwartfinale, kwart- en halve finale best of 9 en finale best of 11

B-ronde ; Best of 5 tot de kwartfinale, kwart- en halve finale best of 7 en finale best of 9

 

 

Heren B :

A ronde : Best of 7 tot de finale, finale best of 9

B ronde : Best of 5 tot de finale, finale best of 7

Dames :

A ronde : Best of 7 tot de finale, finale best of 9

B-ronde : Best of 5 tot de finale, finale best of 7

 

Juniors jongens :

A-ronde : best of 7 tot de finale, finale best of 9

B-ronde : best of 5 tot de finale, finale best of 7

 

juniors meisjes :

A-ronde : best of 5 tot de finale, finale best of 7

B-ronde ; best of 5 all the way

 

G-darts :

A-ronde : best of 5 tot de finale, finale best of 7

B-ronde : best of 5 all the way

 

puntenverdeling :

10 aanwezigheidspunten vervolgens 50 – 47 – 44 – 41 – 38 – 35 – 32 – 29 – 26 enz
De spelers van de B-ronde krijgen allemaal het eerst volgend puntenaantal onder de spelers van de A-ronde. ( BVB laatste van de A-ronde haalt 26 punten dan krijgen de spelers van de B-ronde 23 punten). Alle rankings tellen mee voor het eindklassement.

 

Inleg :
Heren A, g-darts en dames : 10 €

Heren b : 7 €

jeugd : 5€

Inleg is Prijzengeld.

 

 

Verdeling :
tot 8 spelers : eerste 2 a-ronde en eerste b-ronde
tot 16 spelers : eerste 4 a-ronde en eerste b-ronde
tot 32 spelers : eerste 8 a-ronde en eerste 2 b-ronde
tot 64 spelers : eerste 16 a-ronde en eerste 4 b-ronde

 

SELECTIE :

Heren A :

De eerste vier spelers van de ranking zijn rechtstreeks geplaatst voor de selectie van 10 spelers. Er zijn twee wildcards voorzien voor spelers welke het internationale circuit afgaan. Deze worden toegekend aan de spelers met de hoogste ranking op de WDF ranking. Men is niet verplicht deze wildcards te geven.
De volgende zes spelers om zich te plaatsen tot de kern van 10 spelers komen uit het selectietornooi. Dit selectietornooi wordt op volgende manier samengesteld : de twee wildcards aangevuld met de spelers volgens de ranking vanaf plaats 5 tot men aan 32 spelers komt. De vier halve finalisten plaatsen zich voor de selectie van 10 spelers. De verliezende kwartfinalisten spelen nog een wedstrijd. De twee winnaars maken de selectie van 10 compleet. Uit deze 10 spelers zal de uiteindelijke selectie van 8 spelers gemaakt worden. De twee spelers welke niet naar het vierlandentornooi gaan, zullen het B-team vervoegen voor een oefeninterland.

 

Heren B :

De eerste twee spelers van de ranking zijn rechtstreeks geplaatst voor de selectie van 6 spelers. De volgende vier spelers om zich te plaatsen tot de kern van 6 spelers komen uit het selectietornooi. Dit selectietornooi wordt op volgende manier samengesteld : volgens de ranking vanaf plaats 5 tot men aan 16 spelers komt. De vier halve finalisten plaatsen zich voor de selectie van 6 spelers. De twee spelers welke niet naar het vierlandentornooi gaan van het A-team, zullen het B-team vervoegen voor een oefeninterland. Bij een tekort aan spelers, zal het team aangevuld worden via de ranking.

 

Dames :

De eerste 2 speelsters van de ranking zijn rechtstreeks geplaatst voor de selectie van 6 spelers. Er is een wildcard voorzien voor spelers welke het internationale circuit afgaan. Deze wordt toegekend aan de speler met de hoogste WDF ranking. Men is niet verplicht deze wildcards te geven.
De volgende vier speelsters om zich te plaatsen tot de kern van 6 spelers komen uit het selectietornooi. Dit wordt op volgende manier samengesteld : de wildcard aangevuld met de spelers volgens de ranking vanaf plaats 5 tot men aan 16 spelers komt. De vier halve finalisten plaatsen zich voor de selectie van 6 speelsters. Uit deze 6 speelsters zal de uiteindelijke selectie van 4 speelsters gemaakt worden.

 

Junioren jongens :

De eerste vier van de ranking zullen deel uitmaken van de selectie. Wanneer een van deze spelers weerhouden zijn zal deze vervangen worden door de volgende op de ranking

 

Junioren meisjes :

De eerste twee van de ranking zullen deel uitmaken van de selectie. Wanneer een van deze spelers weerhouden zijn zal deze vervangen worden door de volgende op de ranking.

 

G-darts :

De eerste twee spelers van de ranking zijn rechtstreeks geplaatst voor de selectie van 4 spelers. De volgende twee spelers om zich te plaatsen tot de kern van 4 spelers komen uit het selectietornooi. Dit selectietornooi wordt op volgende manier samengesteld : volgens de ranking vanaf plaats 5 tot men maximum aan 16 spelers komt. De twee finalisten plaatsen zich voor de selectie van 4 spelers.