Over BDC

Introductie 

Belgium darts corporation

Introductie Belgium darts corporation


Welkom op deze nieuwe site van de Belgium Darts Corporation


De Belgium Darts Corporation is een geheel nieuwe en onafhankelijk dartsbond waar iedereen in België zich lid van kan maken, ongeacht dat hij of zij lid is van een ploeg, gewest of provincie.

Dit alles met een voorlopige uitzondering van spelers die in het bezit zijn van een PDC tourkaart.


De bond heeft als doelstelling het promoten en mogelijk maken van de dartsport in de breedste zin van het woord en het verbinden en verbroederen van de sport voor iedereen, Vlaamstalig, Franstalig of Duitstalig, valide of mindervalide.Het bestuur bestaat uit 3 leden : voorzitter, penningmeester en secretaris.


Daarbuiten komen er speciale commissies voor : tornooien, publiciteit, sponsoring en jeugdwerking. De boekhouding moet en zal geheel transparant zijn voor alle leden.


Er is een heren,dames, jeugd en G darts coach voorzien die niet direct lid is van het bestuur, tenzij er gekwalificeerde mensen zijn die deze job ( evt. tijdelijk ) kunnen combineren.


Alle ranking tornooien zijn open voor alle aangesloten spelers met uitzondering van PDC Tourkaart houders. Ieder tornooi telt verschillende categorieën : heren A, heren B,dames,jeugd en G darts. Alle andere tornooien zijn open voor alle spelers.


Er komen in totaal 8 rankingtornooien, verdeeld over België + een team kampioenschap.


Daarbuiten zullen er diverse andere tornooien worden georganiseerd die toegankelijk zijn voor iedere darter of dartster


Wij hopen ook U te mogen begroeten als nieuw lid.